Black

Ox

Een haagplant, met rode bladeren en felrode stengels.. Exact! De glansmispel, oftewel de Photinia Fraseri ‘Red Robin’. Een plant die tot wel 3 meter hoog kan worden. Prima om kleur aan je tuin toe te voegen, maar ook om een mooie afscheiding te maken in de tuin.

De glansmispel vindt een plek in de zon of een halfschaduw plek het fijnste. Hierdoor kun jij dus ook het beste van deze haagplant genieten. Ook is een vruchtbare en vochtige grond belangrijk voor het beste resultaat. De verzorging van deze plant is eenvoudig, toch zijn er enkele tips.

Tips voor de verzorging

Tijdens het eerste seizoen van de plant, wanneer die voornamelijk groeit, is het belangrijk dat de grond vochtig is. Hierbij is het erg belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de bladeren niet nat mogen worden. Dit kan namelijk ziektes veroorzaken. Na de groeiperiode hoef je de plant eigenlijk geen extra water te geven, tenzij het een lange periode achter elkaar droog is geweest.

Als je bij de plant merkt dat deze nauwelijks/langzaam groeit kan het slim zijn om de plant te bemesten. Je merkt dit ook wanneer de bladeren geel worden in zijn geheel, of alleen de randen.

Het beste is om de plant te snoeien aan het einde van de winter. Neem hierbij vooral de dode takken mee. Op deze manier kan de glansmispel weer beter en mooier groeien. Je kunt door het snoeien de vorm aannemen die jij graag wilt.

Haagplanten Heijnen heeft voor jou de perfecte plant in het assortiment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *